Onderwijs

JOUW SCHOOL NAAR DE 21e EEUW
Leuker leren

Presenteren is een belangrijke skill voor leerlingen. Maar hoe maak je dit persoonlijk, effectief en leuk? Door leerlingen te laten leren in virtual reality.

Met oVation wordt het mogelijk om te leren presenteren in de virtuele wereld. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg effectief. Je wordt namelijk tijdens het presenteren gemeten op stemgebruik; spreeksnelheid, intonatie, volume en op jouw meest gebruikte woorden. Deze feedback ontvang je realtime tijdens het presenteren én achteraf in een persoonlijke rapportage. Jouw stemgebruik kun je zelfs vergelijken met die van bekende Nederlanders!

Ontwikkel en verbeter jouw presentatievaardigheden in een TV studio, een kleine vergaderruimte of een grote theaterzaal.

Voordelen

  • Leerlingen en docenten op een toegankelijke en waardevolle wijze kennis laten maken met virtual reality.
  • Persoonlijk, effectief en leuk leren presenteren.
  • Docenten kunnen een lesprogramma rondom presentatievaardigheden verrijken.
  • Leerlingen kunnen onbeperkt oefenen (afhankelijk van de inrichting op school).
  • Jouw school kan in overleg met CoVince externe programma’s opstellen met de oVation software. Hiermee kunnen extra inkomsten gegenereerd worden.
  • Jouw school kan oVation inzetten op Open Dagen of tijdens andere speciale gelegenheden.

 

3 MAANDEN PROEFDRAAIEN

Wil je graag experimenteren met virtual reality, maar weet je niet zo goed of het is iets voor je is en waar je moet beginnen? Samen zetten we de eerste stap. Wij helpen je ook bij het inrichten van de ruimte én verzorgen een introductie training (2 uur) over het gebruik van de software. Wij hanteren speciale tarieven voor scholen om kennis te maken met oVation.

OVATION STARTER

Met oVation Starter kun je direct starten met 1 trainersaccount en ontvang je:

  • 5 virtuele werelden
  • Een rapport over publiek aankijken
  • Een rapport met intonatie, volume, pauzes, spreekpercentage, vastlegging audio en slides
  • Historie metingen en progressie binnen 1 trainersaccount

OVATION PRO

Met oVation PRO kun je leren presenteren inclusief realtime feedback en metingen op spreeksnelheid en meest gebruikte woorden.


1 DAG KENNISMAKEN

Wil je als docent of leerling een dagje kennismaken? Leuk, wij komen graag langs! Het eerste deel van dag bestaat uit een presentatie over de mogelijkheden van o.a. virtual reality in het onderwijs en demo’s om zelf te ervaren. Het tweede deel is een workshop waarin we aan de slag gaan met een nieuw leerconcept op basis van de opgedane inzichten en technologieën.

HET PROGRAMMA

13.00 – 13.45u Presentatie ‘Toekomst van leren: niet meer stampen, maar ACSI!’
13.45 – 14.45u Demo’s
14.45 – 16.15u Workshop
16.15 – 16.30u Evaluatie / Wrap up
16.30 – 17.00u Borrel

Presentatie ‘Toekomst van leren: niet meer stampen, maar ACSI!’

Technologie komt steeds dichter bij de mens. Meer en meer technologieën zijn beschikbaar om het werk en leven een stuk leuker, makkelijker en beter te maken. Oplossingen met de mens centraal. En de mogelijkheden om deze te creëren liggen in onze eigen handen. Na spierkracht, wordt nu steeds meer denkkracht vervangen door technologie. Er wordt nog heel veel tijd besteed om nieuwe kennis uit het hoofd te leren, terwijl banen gaan veranderen en ook verdwijnen.

Met welke mindset gaan we deze verandering aan, risicomijdend controleren of lerend experimenteren? Daarom is er ACSI nodig! Zowel voor de organisatie, docent als de leerling. De juiste mindset door te accelereren van capabilities: Ability to adapt, Creativiteit, Sociaal samenwerken en Informatie verwerking. Technologie kan ons daarbij helpen. Technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Internet of things en Robotica een belangrijke greep uit nu opkomende trends die technologie gaan humaniseren. Richard geeft concrete inzichten en handvatten om nu al een start te maken.

Demo’s

Ervaren van nieuwe tech voor het leren. Van Virtual Reality(VR), Augmented Reality(AR), Artificial intelligence(AI), EEG, Measure and Adapt door Internet of Things(IoT). Leer presenteren in een tv studio met artificial intelligence, bekijk de anatomie van het menselijk lichaam met augmented reality of ervaar realtime feedback op stemgebruik d.m.v. bone conduction. Inzichten die je in de workshop al kunt toepassen.

Workshop: Leerexperience Concept Creator

Een leerexperience concept ontwikkelen op basis van een aantal stappen. We gaan in subgroepen brainstormen en zetten hiervoor technieken zoals mindmappen in. We doen dit in twee fasen; 1) idee-generatiefase met creatieve denktechnieken (divergentie) waarin we breed brainstormen en daarna selecteren we de ideeën tijdens de 2) idee-evaluatiefase (convergentie) om tot een minimal viable mindmap (MVM) te komen. Deze mindmap bestaat uit verschillende contenttypes / leerbelevingen (mindplugs). Aan het einde van de workshop presenteren de groepen de ideeën aan elkaar en wordt het winnende idee gekozen.

Resultaat Workshop

Inzichten, innovatieve leerconcepten, foto impressie en video’s van pitches.

HU Opendag website - Onderwijs

*Prijzen zijn exclusief BTW, huur en/of aanschaf hardware

VR SET OP JOUW SCHOOL

per set
28,-
Aankoop VR smartphone
Bobo VR Headset Z4 (smartphone)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Ik wil een set
per set vanaf
269,-
Aankoop VR standalone
Oculus Go
Oculus Quest
HTC VIVE Focus
                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Ik wil een set
per set
I.O.
Huren VR sets
VR set (VIVE FOCUS, HTC VIVE of Samsung Odyssey)
Controllers
Statieven 2x (HTC VIVE)
Gamelaptop of Game PC
Koptelefoon
Beeldscherm, toetsenbord, muis
Ik wil leasen

A4Poster CoVince sep18 - Onderwijs