6 maart: Inspiratiesessie ‘Niet meer stampen, maar ACSI’ @ Hogeschool Utrecht

Tijdens de inspiratiesessie ‘Niet meer stampen, maar ACSI’ kwamen vakgenoten uit de onderwijswereld bij elkaar om na te denken over toekomstig onderwijs.

CoVince deelde haar visie over de toekomst van werk, leven en leren (moeten we überhaupt nog wel leren?) gecombineerd met concrete inzichten/handvatten om nu al de voordelen daarvan te plukken. Door de steeds meer kennis van de werking van het brein, gecombineerd met de huidige staat van de technologie worden leermogelijkheden geopend op thema’s die voorheen uit boeken, praktijkopdrachten of e-learning niet mogelijk waren. Inzichten voor het toepassen van de basisprincipes rondom de zogeheten breinwetten: emoties, visualisaties en associaties, wat leidt tot beter effectiever en persoonlijker leren. Technologie die nu beschikbaar is (zoals VR/AR, AI, Smart Sensoring, gamification), maakt dit steeds eenvoudiger te bewerkstelligen. Zo eenvoudig dat bijna iedereen het kan gebruiken om leerbelevingen te maken. Deze mogelijkheden maken het mogelijk de rol van de docent nu echt te gaan veranderen; van een repetitief karakter naar meer gespecialiseerde en persoonlijke coaching.

20180306 154255 - 6 maart: Inspiratiesessie 'Niet meer stampen, maar ACSI' @ Hogeschool Utrecht

27 feb: Interview en publicatie ‘CoVince ontwikkelt VR-multidimensionaal techdutainmentplatform’ @ Telecompaper

Telecompaper interviewde CoVince over multidimensionaal leren via het CoVince platform. Op woensdag 28 februari verscheen de publicatie online. De publicatie is het best gelezen artikel van de afgelopen maand.

Lees het interview via deze link:
https://www.telecompaper.com/achtergrond/covince-ontwikkelt-vr-multidimensionaal-techdutainmentplatform-gericht-op-corporates-en-onderwijs–1234070

16 feb: Perfect Storm Conferentie – Campfire Sessions @ Pastoe Fabriek

Op 16 februari vond de Perfect Storm Conferentie plaats. Tijdens de Campfire Sessions verzorgen Hogeschool Utrecht en CoVince meerdere sessies.

Tijdens de sessie ‘The power of Holograms’ werden deelnemers meegenomen in de kracht van visualisatie. Holografische, augmented en virtuele reality visualisaties en de toepassingsgebieden werden besproken. Deelnemers konden verschillende vormen van visualisaties ervaren. De ‘Presenting in VR’ sessie gaf een beeld van een online leerjourney waarin leerlingen, studenten én docenten in opleiding kunnen oefenen met presenteren in een werkcollegeruimte, conferentiezaal of tv-studio. Door de inzet van virtual reality kan een presentator zijn vaardigheden aanleren door feedback te ontvangen op non-verbaal gedrag. Bovendien biedt de online leeromgeving, die gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde onderwijskundige ontwerpprincipes (Van Ginkel et al., 2015), mogelijkheden om te leren van instructie, voorbeeldgedrag én het uitvoeren van complexe taken. Deelnemers kregen inzicht in effecten op leren met virtual reality op basis van recent onderzoek, mogelijkheden die deze tool heeft voor de onderwijspraktijk én een demonstratie in een virtuele omgeving.

ccc8945f 76f1 47c3 9f05 3c204eddda39 - 16 feb: Perfect Storm Conferentie - Campfire Sessions @ Pastoe Fabriek
073d2a40 70b5 4f24 a8e1 3b1e0e14b9fa - 16 feb: Perfect Storm Conferentie - Campfire Sessions @ Pastoe Fabriek